Hjem > Nyheder > Indhold

Lille nytår

Feb 08, 2018

Lille Nytår (Kinesisk: Xiaonian), normalt en uge før månens nytår, det er også kendt som køkkenets køkken gud, guddom, der overvåger hver husstands moralske karakter.

Her er seks ting, du bør vide om det lille nytår, et andet tegn på starten af foråret. 小年夜.jpg

1. Offer offer til Kitchen God

I et af de mest karakteristiske traditioner i det lille nytår er brændingen af et køkkenbillede af køkkenguden, der sender gudens ånd til himlen for at rapportere om familiens adfærd i det forløbne år. Køkkenguden bliver så velkomne tilbage til hjemmet gennem klæbningen af et nyt papirbillede af ham ved siden af komfuret. Fra dette udsigtspunkt vil køkkenguden overvåge og beskytte husstanden i et andet år.


De fleste af tilbudene er slikter af forskellige sorter. Det menes, at dette vil forsegle køkkengudens mund og opmuntre ham til kun at sige gode ting om familien, når han stiger op til himlen for at gøre sin rapport.


2. Hus rengøring

Mellem Laba Festival, på den ottende dag i den sidste månedsmåned og i det lille nytår, på den tredobbelte dag, gennemfører familier i hele Kina en grundig husrensning, der uddanner den gamle som forberedelse til nytår.


Ifølge kinesisk folkelig tro skal spøgelser og guddomme i den sidste måned af året vælge enten at vende tilbage til himlen eller blive på jorden. Det antages, at for at sikre spøgelserne og guddommernes tidlige afgang skal folk grundigt rense både deres personer og deres boliger ned til hver eneste skuffe og skab.


3. Spis Guandong slik

Guandong candy, en klæbrig behandel lavet af glutinous hirse og spiret hvede, er en traditionel snack, som kineserne spiser på køkkengudens festival.

4. Sæt papirskæringer i vinduerne

I det lille nytår er gamle koblinger og papirskæringer fra den forrige forårsfest taget ned, og nye vinduesdekorationer, nytårs plakater og lovende dekorationer klistres op.

5. Bad og hårskåret


Som det gamle kinesiske ordsprog siger, om de er rige eller fattige, har folk ofte en frisør inden forårsfesten. Aktiviteten med at tage bad og haircut tages ofte på det lille nytår.

6. Forberedelser til forårsfesten

Folk begynder at oplagre nødvendige bestemmelser til forårsfesten siden det lille nytår. Alt havde brug for at give tilbud til forfædrene, underholde gæster og fodre familien over den lange ferie skal købes på forhånd.