Hjem > Nyheder > Indhold

Aminosyre De fysiske og kemiske egenskaber

Sep 05, 2017

Aminosyrer er de grundlæggende komponenter i en klasse af organiske forbindelser indeholdende amino- og carboxylgrupper. I en bred forstand er en organisk forbindelse indeholdende en alkalisk aminosyre indeholdende en syrekarboxylgruppe, men den generelle aminosyre, den strukturenhed, der udgør proteinet.

Aminosyrer er de grundlæggende stoffer, der udgør det protein, der er nødvendigt for dyreernæring. Organiske forbindelser indeholdende alkaliske aminosyrer og sure carboxylgrupper. Aminogruppen er alfa-amino på alfa-carbon. De aminosyrer, der udgør proteiner, er for det meste alfa-aminosyrer.

Aminosyrer kan spille følgende roller i kroppen gennem stofskifte: For at blive syrer, hormoner, antistoffer, kreatin osv. Skift til kulhydrater og fedtstoffer; Det oxiderer kuldioxid og vand og urinstof, der producerer energi.

De fysiske og kemiske egenskaber

Aminosyrer som farveløse, mere end 200 ° C, smeltepunkt end gennemsnittet meget højere smeltepunkt for organiske forbindelser. Alfa-aminosyre har fire forskellige smag af syre, sød, bitter og frisk. Mononatriumglutamat og glycin er de mest anvendte aromaer. Aminokortet er generelt uopløseligt i vand, syreopløsning og alkaliopløsning, ikke opløselig eller opløselig i organiske opløsningsmidler, såsom ethanol eller ether. Aminosyrer i vandopløseligheden af ​​forskellen er meget store, såsom den minimale opløselighedstyrosin, 25 ° C, tyrosin opløstes kun 0,045 g 100 g vand, men i tykt håndklæde er tyrosinopløseligheden større. Lysin og speramat er ofte til stede i form af saltsyre, fordi de er stærkt opløselige i vand og er svære at krystallisere på grund af deliquescensen.

(1) Farven og farven på forskellige almindelige aminosyrer er lette at være farveløse krystaller, og den krystallinske form varierer med strukturen af ​​aminosyrer. For eksempel er l-monoglutaminsyre en tetragon, og D monoglutaminsyre er en diamantformet flage.

(2) aminosyre krystallisation af høj smeltepunkt, smeltepunkt er i almindelighed 200 ~ 200 ° C, vil mange aminosyrer i eller ved smeltepunkt nedbrydes i amin og CO2.

(3) de fleste aminosyrer af opløselighed er opløselige i vand. Opløseligheden af ​​forskellige aminosyrer i vand er forskellig, såsom lysin, arginin og prolinopløselighed. Opløseligheden af ​​tyrosin, cystein og histidin er meget lille. Alle former for aminosyrer er opløselige i stærke baser og stærke syrer. Men aminosyrer er uopløselige eller lidt opløselige i ethanol.

(4) smagsaminosyrer og deres derivater har en vis smag, såsom sur, sød, bitter osv. Aromaen af ​​arten er relateret til typen af ​​aminosyre og den tredimensionelle struktur. Generelt har aminosyren af ​​d-typen en sød smag, og dens søde intensitet er højere end den tilsvarende L 1-aminosyre.

(5) de ultraviolette absorptionsegenskaber hos forskellige fælles aminosyrer har ingen evne til at absorbere synligt lys. Men tyrosin, tryptophan og phenylalanin har indlysende fotoabsorption i ultraviolet område. De fleste proteiner indeholder disse tre aminosyrer, især tyrosin. Derfor kan indholdet af protein påvises kvantitativt ved uvabsorptionskarakteristik af 280hm bølgelængde.

En vigtig optisk egenskab af aminosyrer er absorptionen af ​​lys. 20 typer pr-AA var lysabsorption i det synlige i det ultraviolette område (<220 nm)="" har="" lysabsorptionen="" i="" ultraviolet="" område="" (nær="" ultraviolet="" bånd)="" (220="" nm="" til="" 300="" nm)="" kun="" tre="" aa="" lysabsorptionsevne,="" de="" tre="" typer="" af="" aminosyrer="" er="" phenylalanin,="" tyrosin="" og="" tryptophan,="" fordi="" de="" r="" er="" basen="" indeholdende="" benzenringkonjugerede=""> Styren akryl AA maksimal lysabsorption ved 259 nm, ost AA ved 278 nm, farve AA ved 279 nm, proteiner indeholder generelt tre typer AA-rester, så dets maksimale absorption ved ca. 280 nm bølgelængde af lys, så det kan anvende spektrofotometrisk metode er praktisk til bestemmelse af indholdet af protein. Grundlaget for spektrofotometrisk bestemmelse af proteinindhold er lambertølens lov. Absorbansen af ​​proteinopløsningen ved 280 nm er proportional med dens koncentration.